Skip to content Skip to footer

Fortaleza, Brazilië

Vakantie FortalezaFortaleza is de hoofdstad van de deelstaat Ceará, gelegen in het noordoosten van Brazilië. Het behoort tot de grootstedelijke mesoregio Fortaleza en de microregio Fortaleza. Het is de 5e grootste stad van Brazilië en de twaalfde rijkste stad van het land in BBP. Het heeft ook het op twee na rijkste grootstedelijke gebied in de regio’s Noord en Noordoost. Het is een belangrijk industrieel en commercieel centrum van Brazilië, de op acht na grootste gemeente van het land in koopkracht. Volgens het Ministerie van Toerisme bereikte de stad de op een na meest gewilde bestemming van Brazilië en de vierde van de Braziliaanse steden wat betreft ontvangen toeristen. De BR-116, de belangrijkste snelweg van het land, begint in Fortaleza. De gemeente maakt deel uit van de Gemeenschappelijke Markt van Mercosur Cities, en ook de Braziliaanse hoofdstad die het dichtst bij Europa ligt, 5.608 kilometer van Lissabon, Portugal.

Ten noorden van de stad ligt de Atlantische Oceaan; in het zuiden liggen de gemeenten Pacatuba, Eusébio, Maracanaú en Itaitinga; in het oosten ligt de gemeente Aquiraz en de Atlantische Oceaan; en in het westen ligt de gemeente Caucaia. Inwoners van de stad staan bekend als Fortalezenses. Fortaleza is samen met Recife en Salvador een van de drie belangrijkste steden in de noordoostelijke regio.

Het weer in Fortaleza

Fortaleza heeft een typisch tropisch klimaat, met name een tropisch nat en droog klimaat, met het hele jaar door hoge temperaturen en relatieve vochtigheid. Deze omstandigheden worden echter meestal verlicht door aangename winden die uit de oceaan waaien. De gemiddelde temperaturen verschillen het hele jaar niet veel. December is de warmste maand, met een maximum van 31,7 °C en een minimum van 24,9 °C. Het regenseizoen loopt van januari tot juli, met bijzonder veel regenval in maart en april. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 27,0 ° C . De relatieve vochtigheid in Fortaleza is 77,5%, met een gemiddelde jaarlijkse neerslag van 1.584,0 millimeter. Er valt meestal regen tijdens de eerste zeven maanden van het jaar, van januari tot juli. Gedurende deze periode is de relatieve luchtvochtigheid hoog. Het klimaat van Fortaleza is meestal erg droog van augustus tot december, met zeer weinig regenval.

Neerslag is net als heel Noordoost-Brazilië een van de meest variabele ter wereld, vergelijkbaar (voor vergelijkbare gemiddelde jaarlijkse regenval) met steden in het centrum van Queensland, zoals Townsville en Mackay. In het beruchte droogtejaar 1877 viel slechts 468 millimeter, en in 1958 slechts 518 millimeter, maar in het natte recordjaar 1985 van de Nordeste ontving Fortaleza 2.841 millimeter of.

Vliegtickets Fortaleza

Dit zijn de goedkoopste vliegtickets die wij hebben kunnen vinden naar Fortaleza
De prijzen van vliegtickets zijn altijd sterk afhankelijk van wanneer je boekt. De goedkoopste vliegtickets van Amsterdam naar Fortaleza die wij hebben kunnen vinden zijn van de volgende luchtvaart maatschappijen:

Wat is de goedkoopste vlucht naar Fortaleza boeken vanuit Amsterdam?

Het goedkoopste ticket naar Fortaleza vanuit Amsterdam dat wij deze maand hebben gevonden, was € 528 voor een enkele reis en € 703 voor een retour. Deze vliegtickets hebben we gevonden bij de volgende luchtvaart maatschappijen:

© 2023 Kicker. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.