Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rio de Janeiro Galeão International Airport (IATA-code: GIG)

Luchthaven Rio de janeiroGaleão International Airport (IATA: GIG) is de belangrijkste luchthaven van Rio de Janeiro en de grootste luchthaven van Brazilië. De luchthaven heeft een oppervlakte van 162 hectare en ligt op ongeveer 20 km van het stadscentrum. Galeão heeft de afgelopen jaren een uitgebreide verbouwing en modernisering ondergaan. Deze modernisering was nodig om de luchthaven beter te laten certificeren door het Instituut voor Veilige Burgerluchtvaart (IAA).

Galeão heeft een capaciteit van meer dan 20 miljoen passagiers per jaar. De luchthaven heeft verschillende terminals die verbonden zijn met grote luchtvaartmaatschappijen zoals American Airlines, British Airways, Air France, KLM, Iberia, Qatar Airways, United Airlines en Air Canada.
Galeão zal naar verwachting het prachtige Rio de Janeiro met de rest van de wereld verbinden met meerdere vluchten en rechtstreekse internationale vluchten.
De faciliteiten van de luchthaven zijn zeer geavanceerd, waardoor passagiers kunnen genieten van gratis Wi-Fi, een internationale Vip-lounge en exclusieve winkels. Er zijn ook verschillende restaurants op het terrein waar reizigers kunnen genieten van Braziliaanse gerechten, snacks, drankjes en alcoholische dranken.
Galeão heeft geïnvesteerd in verschillende beveiligingsmaatregelen, waaronder de installatie van meer dan 100 beveiligingscamera’s en de implementatie van de nieuwste technologieën op het gebied van bagage screening. Er is ook een speciale beveiligingsbeambte die passagiers en bagage controleert.
De modernisering van Galeão International Airport is een belangrijke stap om het te verbinden met de rest van Brazilië en de wereld. De luchthaven heeft een grote impact op de economie van de stad Rio de Janeiro en trekt toeristen en bedrijven van over de hele wereld aan.

Adresgegevens vliegveld Rio de Janeiro Galeão

Galeão – Antonio Carlos Jobim International Airport
Avenida 20 de Janeiro
Ilha do Governador
21942-900 Rio de Janeiro
Brazilië

Telefoon van vliegveld Rio de Janeiro Galeão

Telefoon: +55(0)21 3398 5050
Fax: +55(0)21 3393 2288
Email: onbekend

Luchthavencodes Rio de Janeiro Galeão

IATA airport code: GIG
ICAO airport code: SBGL

Hoeveel terminals heeft Galeão?

Het vliegveld Galeão heeft twee terminals die beide internationale en nationale vluchten faciliteren. Het heeft verschillende internationale bestemmingen waaronder Madrid, Parijs, Londen, Rome, Buenos Aires, Miami, Toronto en meer.

Welke faciliteiten zijn er op het vliegveld Galeão?

De twee terminals hebben een grote selectie van faciliteiten waaronder winkels, bars, restaurants en andere diensten. Er zijn ook verschillende parkeerplaatsen op het vliegveld, waar reizigers gemakkelijk hun auto parkeren.

Santos Dumont Airport (IATA-code: SDU).

Het Santos Dumont Airport (SDU) in Rio de Janeiro, Brazilië, is een kleine luchthaven in de buurt van het uitgestrekte halfronde baai van Guanabara in het hart van de stad. Het is een belangrijke gateway voor de middeleeuwse grootstedelijke stad en omvat de grootste concentratie van gebouwen, attracties en activiteiten vanwege de nabijheid van recreatie, cultuur en business. Dit gebied is vooral populair bij toeristen vanwege het ruime uitzicht en de levendige scène.

Santos Dumont werd opgericht in 1936, is bekend om zijn gunstige eigenschappen en de karakteristieke geometrie van de luchthaven. Het 4.239 meter (1.150 hectare) lange gebouw behoort tot de modernste luchthavens van de stad, met 30 uitstekende internationale vluchten per maand. Vanuit het luchthavengebouw biedt het uitzicht op de baai en de skyline van de stad. Het terrein is ideaal voor slechts 19 statige passagiersgebouwen. Vliegtickets kunnen gemakkelijk worden geboekt op de luchthaven of online via verschillende reisbureaus. Het Santos Dumont Airport is gevestigd op een strategische locatie binnen de stad Rio, waardoor het een betrouwbare poort naar de populaire stranden van de stad wordt. Er wordt een goede dienstverlening verleend aan passagiers en bedrijven, waaronder een 24 uur luchthavenservice voor geautomatiseerde check-in.

Adresgegevens vliegveld Rio de Janeiro Santos Dumont

Praça Sen. Salgado Filho
s/n – Centro
20021-340 Rio de Janeiro
Brazilië

Telefoon van vliegveld Rio de Janeiro Santos Dumont

Telefoon: +55(0)21 3814-7070
Email: FBO@iconaviation.com.br

Luchthavencodes Rio de Janeiro Santos Dumont

IATA airport code: SDU
ICAO airport code: SBRJ

Hoeveel terminals heeft Santos Dumont

Het vliegveld heeft twee terminals die jaarlijks ongeveer 9 miljoen passagiers verwerken. Het biedt verbindingen naar steden in Brazilië en enkele steden in het buitenland.

© 2023 Kicker. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.